Cunoasterea legislatiei in domeniul de activitate, si nu numai, este esentiala. Mai ales in Romania, unde legile se schimba atat de des si apar reglementari obscure care iti pot influenta dramatic businessul – cum ar fi obligatia de a realiza analiza de risc la securitatea fizica.

Cum afli insa care sunt actele normative care iti pot modifica afacerea si cat de important este sa le cunosti?

Primul pas este Monitorul Oficial, unde sunt publicate, si pot fi lecturate online (sau tiparite), toate actele oficiale ale autoritatilor, aproape imediat dupa ce au fost emise.

Dar numarul actelor normative poate fi coplesitor dupa doar cateva zile, astfel ca orice antreprenor sau manager va avea repede nevoie de instrumente care sa-i selecteze informatiile care il intereseaza cu adevarat. Din fericire, mediul online ofera o sumedenie de informatii atat tehnice, cat si accesibile, pe site-uri specializate, care pot completa analizele publicate de institutiile de presa generaliste.

Pentru explicatii si interpretari ale actelor normative, gasiti informatii foarte utile pe Avocatnet. Site-ul publica chiar si informatii privind proiecte de lege aflate in dezbatere, adica puteti afla vesti despre schimbari ce vor fi implementate in viitor.

Site-ul Juridice.ro publica si informatii mai tehnice, inclusiv despre jurisprudenta tribunalelor romanesti, dar si a curtilor juridice ale Uniunii Europene, dar si explicatii detaliate ale unor modificari legislative intortocheate.

Sectiunea Dosare Juridice a HotNews.ro publica articolele unor avocati si consultanti din firme de top care analizeaza atat chestiuni arzatoare, abia intrate pe agenda publica, cat si teme ample, aflate mai mereu in atentie, precum facilitatile fiscale sau preturile de transfer.

Daca ati devenit pasionat de lectura articolelor juridice, puteti adauga pe lista si un abonament la Revista Romana de Drept a Afacerilor, editata de Wolters Kluwer Romania.

Nu uitati sa ii cautati in social media pe specialistii in drept cunoscuti, ale caror postari pot fi foarte edificative uneori. Spre exemplu, Gabriel Biris, cunoscut specialist in dept fiscal si fost secretar de stat in Ministerul de Finante, sau judecatorul Cristi Danilet sunt foarte activi pe Facebook.